VELİKOROSİZMİN AGENTİ ALİ ALBANVİ

1

Azerbaycan Ordusunun 2-ci Garabağ Savaşındakı uğurundan sonra Velikorosizmin Ermeni tulalarının Yandexdeki yazılarının keseri azalsa da, yağı ideologları yavaş-yavaş çeşidli yollara el atır, söz oynatmağa çalışırlar. Azerbaycan Türklerinin başçıları bunu görüb anlamalı, ideoloji işleri azerbaycançılıg – türkçülük, gafgazçılıg, çağdaşlıg, kökünde durmadan güclendirmelidirler!
Azerbaycanda ideoloji iş olmamışdır. Önce öz ağılsızlarımız İslam dini adı altında gizledilmiş arabçılığı Türklerin varlığına soxmuşlar. Türkleri barışmaz sünni-şieliye bölüb bir-birine gırdıranlar sonralar gözeller-gözeli Türk dilini goyub Fars diline vurulmuş, bu dili Türk açılarının dili etmişler. Bu ideoloji yoxluğun töretdiyi anlamazlıgdan, 1920-ci illerde Azerbaycan Türklerinin Gacarlar dövletini oynaya-oynaya yağılara verenden sonra, velikorosizmle panaryanizmin Azerbaycan Türklerini dağıtmag, yox etmek ideyası yeniden gızışmış, güclenmişdir.

1985-ci ilden sonra, daha çox da 1988-ci ilden Azerbaycan basınında açıg-gizli ideoloji yazılar yazıldı. İdeloji işler 1990-cı ilden daha güclendi, Açı gurumlarına da ideoloji gurumlar yaradılmağa, yetişdirilmeye başlandı. Ancag Heydarizmin Azerbaycanda getdikce ağalıg etmesile ideologiyanın mayasındakı özünügoruma duyğusu – yurdçuluğun, ulusalçılığın yerine Orta Çağın “padışahım, güneş de senin gözel üzünü görmek üçün çıxıb” geriçiliyi soxulmağa başlandı. Bu da Türk ulusunu ancag yağıya yarayan iki ideoloji axına böldü.

Men bu yazını yazmağa başlayanda gonşu otagdakı televizorda Velikorosizmin oyunçularından Vladimir Jirinovski idiotdek: Gafgaz Ellerinden olanlara çox uşag doğmağı yasaglamağı – bağırır, “tek” galan Maksim Şevçenko ona bacardığı yanıtı verirdi.

2

Dünenedek Yandeksde kiçikliyi, yanlış yolda olduğu açıg görünen çoxlu bele axmaglamasına açıglama yazdığım, “Ali Albanvi, tı otvetiş pered voyennım sudom” bele dediyim Ali Albanvinin “Lezginskiy kompozitor Uzeyir Gadjibekov”, “Lezginskiy dirijor Niyazi”, “Lezginskiy general Necmeddin Sadıgov”… yazıları bu adamın yüzde-yüz Velikoros agenti olduğunu bir daha doğrulayır. Yazıdan amac insanları, elleri, ulusları öyretmekdir, garışdırmag, bir-birinin üstüne saldırmag yox!

Azerbaycan Türklerinin, elece de Türkiye Türklerinin Gafgaz Elleri, rusca Kafgaskiye narodı deyilen ellerle heç bir sorunu yoxdur, tersine en azı son min ilde Türk ulusunun varlığı bir neçesinin indiki sayı 2-3 min olan bu ellerin ulusal varlığının gorunub saxlanmasında en birinci koşul olmuşdur. Türk ulusu olmasaydı, Velikorosizm Ermeni tulalarının elile Gafgaz Ellerini çoxdan yer üzünden silmişdi! Rusiya İmperiyası Gafgazı tutandan sonra Gafgaz Ellerini yerinden-yurdundan nece surüb dağıtdığını, birini o birinin toprağına köçürüb, garşı-garşıya goyduğunu son 30 ilde öyrenmişik.

Velikorosizmin dinçilerin uydurmalarına benzer bir yalanı vardır: “Yesli ne budet Velikoy Rossii, Kafkazskiye narodı drug-druga ubyut!”. Ancag Ali Albanvi kimi anlamazlar bu gün de bunu anlamır, velikorosizme, velikoarmyanizme gullug edirler.

3

Velikorosizm agentleri bir az gabag Yandeksde Lezginka oyun havasının kimin olması ile bağlı çekişme-dartışma yazısı yayımlamışdılar. Gafgaz Ellerinden olanlardan o yazırdı bizimdir, bu yazırdı bizimdir… Men de aşağıdakıtek bir açıglama yazdım: gardaşlar, bele yanlış çekişmelere girib aranızdakı gardaşlığı, birliyi pozmayın! Yazanı bilinmez Lezginka hamınızındır! Tikin, gurun, sevin, sevilin, bir olub yaşayın! Sizin çekişmeniz, sizi yurdunuzdan govmağa, yox etmeye çalışanların yararınadır! Bunu anlayın! Lezgi sözü eskiden bilinse de, Rusiya İmperiyası Gafgaza gelenden sonra çox yayılıb. Velikoroslar bütün Gafgaz Ellerinden olanlara Lezginı – lezgiler – lezgi  deyibler. Bu oyun havasının daha coşgun Lezginkadan azacıg seçilen, Gaytağı adlanan bir az yumşag biçimi de Azerbaycan Türklerinde çox yayılıb. Onlardan heç kim demir, Lezginka menimdir. Lezginka da oynayırlar, gaytağı da. Böyük kültür, böyük gücle, enerlile yaradılır. Ayrılıgda sizin kültür gücünüz böyük deyildir. Ayıg olun, aldanmayın! Gafgaz Elleri bir-birine dostlug, gardaşlıg yox, yağılıg ederse, onları ağrı-acı  yenilgi, gerilik sarar! Bu da Gafgaz Ellerini yox etmeye çalışanlara yarayar. XX yüzilin başlarında Bakıda çap olunan Molla Nesreddin jurnalında Otto Şmerlingin bir karikaturası verilmişdir: bir yanda Azerbaycan Türkü, bir yanda Ermeni, ortadakı Rusun bir eli onun, bir eli bunun dalında…  Bütün Gafgaz Ellerine uğurlar dileyirem!

4

2 il gabag yayda Gusara dincelmeye getmişdik. Bizi Şahdağa gezmeye apardılar. Men sürücünün yanında oturmuşdum. Yenice yola düşmüşdük, at üstünde bir heykel gördüm. Düşündüm, Şeyx Şamilin heykeli olar. Sürücüden sordum: o Şeyx Şamilin heykelidirmi? Dedi: yox! Ermenilerin 1918-ci ilde töretdiyi soygırımla  bağlı heykeldir. Sonra Şamil avardır deyib, Avarlarla bağlı nese mızıldadı.

Dedim: oğul, Şeyx Şamil tek Avarların yox, bütün Gafgazın, Gafgaz Ellerinin, bütün Azerbaycanlıların oğludur! Şüyx Şamil bütün Gafgazın bahadırıdır. Ona göre de ona Gafgazın bütün yerlerinde heykel goyulmalıdır! Bu heykel de, Lezgi heykeli deyildir, Azerbaycan Respublikasının yurddaşlarının heykelidir. Eşit: Rusiya İmperiyasının Gafgaz Kalendarında yazılanlara göre senin yaşadığın bu gözel Gusar 1850-ci illerede Voyennıy Garnizon olub. Burada ancag Rus orduçuları, onların aileleri yaşayırdı. 1860-ci illerden “Kusarı, ili Malaya Kuba” adlandırılıb. Senin babaların da bura Gafgazın guzeyinden, çoxu da “vehşi Rus”un elinden gaçıb, daha sonralar gelibler, ya da Velikoros böl, parçala politikalarına uyğun köçürülübler.

Dedi: oldu!

Sözsüz, ideoloji işlerimizin  olmamasından yanıldılmış yaşıl sürücü mene nese deyemezdi.

5

İndi hansısa aragarışdırıcı, Ali Albanvi adlı Velikoros agentinin açıglama yerini bağlayıb, Uzeyir Hacıbeylini, Niyazini Lezginskiy kompozitor adlandırmasının gara gepikdek deyeri yoxdur! Üzeyir beyin, Niyazinin… Türk olub, Azerbaycanın Garabağ bölgesinden, olmaları danılmazdır. Üzeyir beyin Ev Muzeyinin döğru garşısında dolaşmış başçısı Ramazan Xelilov belgelerde deyişiklik etmekde yanıldığını sonralar boynuna aldı. Azerbaycan Türkleri buna göre yaxşı xalaoğlu, dayıoğlularından az da olsa incidilermi? Yox! Avarlar, Saxurlar, Lezgiler… onların en yaxın, en güvenilen, en sevimli gohumlarıdırlar!

2-ci Garabağ Savaşı Türkiye Türklerinin doğrudan emioğlu, Gafgaz Ellerinin xalaoğlu, dayıoğlu olduğunu gösterdi!

2-ci Garabağ savaşı günlerinde bütünlükle yağıların Velikoros politikasına gullug eden Ali Albanvinin uydurmaları da yelitek gayadan heç ne aparmadı, ancag HÜGUG bu yağı agentinin yanıtını vermese, başga yanlışlar töreder!

 

3 yanvar 2021-ci il

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv