Yadigar Türkel. AZERBAYCANLILARA YENİDENDOĞUŞ ÇAĞIRIŞI

Dekabrın 10-da Fb sehifeme “Ermeni öldü” adlı yazı goymuşdum. Yüksek politik, strateji, bilimçi, yurdsever yurddaş düşünceli yazını 15 adam beyenib, neçesinin oxuduğunu bilmirem. Bu, meni tanıyanların sayından başga Azerbaycan Türklerinin az oxuyan uluslardan olduğunun göstericisidir. Ölkede oxunan bir gazet yox, televiziyalar Azerbaycan Ağalığının elinde. Ulusa, yurddaşlara düzgün yol gösterecek, ağlı başında olan bir yurdsever, bir bilimçi televiziyalara, radiolara çağrılmaz! Türk ulusunun, yurddaşların var-yatırı ile işleyen bu televiziyalara ancag aşağı biçimli, axmag-axmag danışanlarla, “padişahım, Güneş de senin gözel üzünü görmek üçün çıxıb” deyen düşüncesizleri, Rosizmin “agent vliyaniya”larını, atılıb-düşen oynağanları çağırırlar… O yazını, elece de ondan gabag, ondan sonra goyulmuş yazılarımı oxuyub anlayanlar, onların Azerbaycan Türklerinin Ordusunun 2-ci Garabağ Savaşındakı uğurundan sonrakı Ulusal Yenidendoşa çağırış olduğunu görerler.

Sevimli yurddaşlar, meni ne İlham Aliyevin, ne Yadigar Türkelin, ne Cemil Hasanlinin, ne de… ucaldılması, taclandırılması düşündür. Meni ancag Azerbaycan Respublikasının, Azerbaycan Türklerinin – Azerbaycanlıların Almanlarla yaponlarınkıtek yenidendoğuşunu gurmag, yaratmag düşündürür. “Polnotsennaya militarizatsiya i duxovnaya mobilizatsiya” olmağa çaışan Ermenini biryollug susdurmag üçün içimizdeki bütün lovğalıg, menem-menemlik duyğusunu atarag, ulusal birliye gelib, politik, geopolitik, ekonomik, sosial, kültürel, ideoloji işlerimizi düzgün gurmagla Azerbaycan Respublikasını, Türk Ulusunu dünyada tanıtmasag, doğrulatmasag geleceyimiz yaxşı olmayacag, bizden sonrakı soylara çözümü çox çetin olan çetinlikler goyub gedeceyik! Buna göre de, Azerbaycan Respublikasının prezidenti İlham Aliyev çıxıb aşağıda oxuyacağınıza benzer sözlerle on milyon Azerbaycanlını ulusal birliye çağırmalıdır:

“Sayğılı yurddaşlar! Azerbaycan Respublikasının Ordusu ata yurdumuz Garabağı Ermeni guldurlarından geri aldı! Elimizi, ulusumuzu, bütün yurddaşlarımızı gutlayıram! Gözünüz aydın olsun! Yaşasın, Azerbaycan Respublikası! Yaşasın, gırx beş milyonlug Azerbaycan Türkü! Yaşasın on milyonlug Azerbaycan Eli! Yaşasın, Azerbaycanın Bahadır Ordusu! Garabağ Azerbaycandır! Garabağ savaşında gurban geden igiler, BAHADIRLAR unudulmayacaglar!

Bu olay Azerbaycan Türklerinin, Azerbaycanlıların, Azerbaycan Respublikasının yeniden doğuşudur! İndi Azerbaycan bilimçileri, aydınları Azerbaycan Respublikasının, Azerbaycan Türklerinin – Azerbaycan Elinin – Azerbaycanlıların sonsuzadek uğurla yaşaması üçün gereken, yeni, politik, geopolitik, ekonomik, sosial, kültürel ilkelerini yaratmalı, yüksek yönetim gurumlarının başında duranlar da onları yurdsever sevgisile uyğulamalıdırlar!

Sevimli yurddaşlar, kimliyinizden, politik baxışınızdan asılı olmayarag, düşüncenizi yurdumuzun, ulusumuzun sosial-politik, kültürel yükseliş ilkelerine kökleyin! Sevimli Mikayıl Müşfig deyen kimi: “Gözel günler, şen günler, yoluna düşen günler bilin, garşımızdadır!”.

Öten günlerde daha çox Ermeni guldurlarının başçıları ile 9 noyabr anlaşmasından doğan işlerle uğraşdım. Doğrusu, men bu günlerde bilimçilerimizle aydınlarımızdan Azerbaycan Respublikasının ekonomik, politik, kültürel, ideoloji yenidendoğuş baxışları gözleyirdim. Ancag neçe ay keçmesine baxmayarag, ele de önemli ideoloji baxıçlar, öneriler yazılmış mektublar almamışam. Buna göre de, bütün ömrü boyu Azerbaycan Respublikasının uğurlu geleceyini gurmag yollarını düşünmüş, bundan ötrü  çalışmış, çoxlugcu bir demokrat kimi, bu gün daha dözmeyib Azerbaycan bilimçilerine, aydınlara üz tutub deyirem: sevimli yurddaşlar, 2-ci Garabağ Savaşından sonrakı yaşamımızda Almaniya, Yaponiya respublikalarının 20-ci yüzillikdeki yenidendoğuş ilkelerine benzeyen düzgün strateji yol tutmalıyıg! Mence, Azerbaycan Respublikasının ideoloji işlerini düzgün gurmayıb gelişmemiş, çağdışı galsag, yağılar bize, yurdumuza yene de el uzadarlar. Buna göre de Azerbaycan Respublikasını, soydaşlarımızı, yurddaşlarımızı sonsuzadek uğurla yaşatmag üçün gece-gündüz çalışmalı, min illerle sürecek Ulusal Varlıg Programı yaratmalıyıg! Biz gereken politik-ideoloji işleri düzgün gurmalı, yağıların ellerini yurdumuz Azerbaycandan, Gafgazdan biryollug kesmeliyik!

Men Azerbaycan Respublikasının bugünkü prezidentitek bu yönde borclu olduğum bütün işleri göreceyime söz verirem!

Bildiyimiz kimi, Azerbaycan Respublikasının politik guruluşu sovetdengalmadır. O, politik guruluş yurddaşların, ellerin, ulusların çağa uyğun, uğurlu yaşamasından çox, Rusiya İmperiyanı, SSRİ-ni goruyub saxlamağa yönelmişdi. 1995-ci ilde Azerbaycan Respublikasının üçüncü prezidenti, atam Heydar Aliyev o çağda ola bilecek demokratik bir anayasa yaratdı. Ancag bu gün o anayasa, ona uyğun yaradılmış Açı yönetimi çağın gelişmiş, çoxlugçu demokratiya ilkelerinden geri galır. Buna göre de, biz bu gün yaşadığımız çağa uyğun, min illerle uğurla işleyecek anayasa, ona uyğun Açı yönetimi,  yaratmalıyıg! Men, Azerbaycan Respublikasının prezidenti İlham Heydar oğlu Aliyev bu gün, sizin garşınızda bu böyük işleri görecek bir Gurucu Komisyon yaradır, Azerbaycanın bütün bilimçilerini, aydınlarını, yurddaşlarını Gurucu Komisyonda işlemeye, yardıma çağırıram. Uğur olsun size, sevimli Yurddaşlar!

Yaşasın, Azerbaycan! Yaşasın, Azerbaycan Respublikası! Yaşasın, Azerbaycan Türkleri! Yaşasın, Azerbaycanlılar! Yaşasın Azerbaycan – Türkiye gardaşlığı! Yaşasın Türk Birliyi! Sağ olun, var olun!

31 dekabr 2020-ci il

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv