Yadigar Türkel. YALAQÇILAR

525-ci gazetin “olanüstü”lüyünden, ulusal yararlarından dem vurulan verilişin baslanğıcını gördüm. Fimar xanımın gösterdiyi o verilişdendirmi, bilmirem. Bu yazını da “padışahım, Güneş de senin üzünü görmek üçün çıxıb” deyen yalagçıların çağdaş, gelişmiş, ireliçi dünya dövletleri içinde antidemokratik duruma saldığı Azerbaycan Respublikasını onlardan gurtarmag amacıyla yazdım.Yüksek ulusal axlaglı, özgür düşünceli soylar yetişdirmek duyğusu ile yaşanan ölkede Fimar xanımın dediyi “prezidentler bezeyi” olmamalıdır! Politologiya biliminde ona yer yoxdur!!!  Bele çağdışı bezekler totalitar, avtoritar politik guruluşlarda olur. Fimar xanımı Az.TVdeki, çocuglar üçün bir verilişinden  unudammıram. Sözsüz, getdikce şocuglara Türk dilini daha yaxşı öyredecek, onlarda Türk ulusal düşüncesi, davranışı oluşduracag daha deyerli verilişler yaradacagdı. Ancag insan hagları gorunmayan demokratik Azerbaycan Respublikasında yetişmiş bir jurnalisti kiminse gohumu olduguna göre işden çıxarıb “küçeye atdılar”. Azerbaycanda da mehkemeler bireyi gorumur, futboldakıdek, bir gapıya 11 metre vurur…

Fimar xanım, Azerbaycan Radiosunda cocuglar üçün verilişlerin çocug düşüncesini anlamış, çox da pis olmayan, ancag Türkce ata-anaya Arabca valideyn, gorxuluya Arabca tehlükeli, yele Arabca külek, işleyir, çalışıra yariarab yarıtürkce faaliyet gösterir, yaralandıya xeseret aldı deyen jurnalistlerin, sunucuların diline baxın. Soran yox, gızım, yemek hazırlamag ne demekdir? Yemeyi bişirerler.  Cavabı hazırlamazlar, yazarlar. Daha düzgünü, daha TÜRKCEsi ise “Dedem Gorgudun Bitiyi”ndekitek YANIT vermekdir. Çocuğa evde yaşayanlar yerine, evde yaşayan sakinler, avtobusdakı yolçulara sernişinler dedirden “jurnalist”lerle Türk çocuğunun dilini, düşüncesini gelişdirmek olmaz! Bunu anlamalılar ganmadıgca irelileyiş olmayacag! Azerbaycan dilçilerini, aydınlarını, jurnalistlerini, yazıçılarını, bütün yazarlarını bir daha Türk dilini gorumağa çağırıram!

Şekildeki, adını öyrenmek istemediyim adamı ise AMEA FHİ-de doktoranturaya girmek isterken, Politologiya bölümündeki (Arabca şöbə) toplantıdakı “gudurmuşlug”undan tanıyıram.

Yadımdadır, istedim durub onu acılayım, aşağılayım. Toplantını pozulacagdı. Adımıza yaraşmayacag iş olacagdı.

Akif alizadelerin, İlham memmedzadelerin, Rena mirzezadelerin “Elmi Şura”sından o “dayı”lı ganacagsız keçmişdir.

Ancag ondan daha deyerli ise iki adam vardı. Biri Politologiya bölümünün işçisi, siyasi bilimler üzre felsefe doktoru Senan Hasanov, ikincisi de Azerbaycan Ordusundan bir subay.

Sonra Senan İlhamdan neden bele oldu? – soranda o – bacarmadım… demişdir.

Biryollug anlamalıyıg: men, ya da menden üstün bir adam FH-nin başıda dursydı, beleleri axsag atlarını çapammazdılar!!! Demokratik respublikada BACARIĞA dayanan seçki uyğulanmayınca Azerbaycanın başında ona yad, onu geri çeken, gelişmeye goymayan  yalagçılar – Akif alizadeler, İlham memmedzadeler, gösterilen bu adamlar duracag! Hollandiya, Belçika ile yanaşı görmek istediyimiz adımız Mozanbikle yan-yana çekilecek! Bu çox acınacaglıdır!!!

                                                                                 29 noyabr 2017-ci il

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv