Yadigar Türkel. DÜZGÜN YOL TUTMALI

2017-ci il oktyabrın 26-da akademik Vasim Memmedaliyev “Medeniyet” TV-de “Kerbela müsibeti”nden (doğrudan da müselmanların, daha çox da Türklerin başbelası) ağalığa haggı olmayan Yezidle arxadaşlarının bu hüğugun yiyelerini öldürmelerinden heç bir bilimsel dayanağı olmayan, belli  söylenceni yana-yana danışırdı. Elmler doktoru yüksek adı olan (Türkce bilimçi anlamına gelen, I Pyotrdangalma, yubadılmadan aradan galdırılmalı “EYAN”lıg olan akademik sözünü işletmirem!) bir bilimçinin yurdunun, ölkesinin, elinin, ulusunun ağır politik, ekonomik, sosial, menevi çağında ULUSun televiziyasından din, mezheb – yol ayrıseçkiliyini, garşıdurmasını körükleyecek anlamsız söylenceler söylemesi yolverilmez, bağışlanmazdır!!!Çağdaş gabagcıl dünya bilim, texnoloji, insan haglarının daha yaxşı gorunması yolunda, “men daha yaxşı müselmanam” deyen mözülmanlar “allahu – akbar” deyib bomba partlatmagda, baş kesmekde, xatunları insan saymamagda, gerilikde!!!
Vasim Memmedaliyev, “men daha yaxşı müselmanam” düşüncesinin müselmanları ne güne goyduğunu görmürsenmi? 1400 il gabagkı “çağdaş İŞİDçiler” de indi “men daha yaxşı müselmanam” deyib, çocuglara baş kesdirir, 11 yaşlı gızlarla… evlenmeyi (Bu eşşekliyi anlamag olmur!!! Onu anlamagdan ötrü gerek “vehşi Arab” axlaglı, düşünceli olasan!) müselmanlıg sayırlar! Bizim  “şeyx nesrulla”lardan biri, taxtanı bir az galdırarag: “Ne on üç, ne on dörd, on beş yaşında, Ne ondan böyükreng, ne kiçik ola” deyib…
Sen bilimçisen, özü de doktor oğlusan, bu ne gerigalmışlıg, geridüşüncelikdir? Sen Azerbaycanda TİBBİN, BİOLOGİYANIN, BİOKİMYANIN, BİOGENETİKANIN, FİZİKANIN…, toplumsal bilimlerin ağlamalı durumunu başçılara, topluma çatdırmag, genel çıxış yollarını göstermekdense, “demokratik, hügugi, dünyevi” Azerbaycan Respublikasının televiziyalarından Azerbaycanın Elini,  Türk Ulusunu 1400 gabag AĞALIG üstünde bir-birini öldürmüş Arablara yas tutur, gözel yurdumuzda ancag ayrıseçkilik yaradacag, yaradan ideyaları, baxışları yayırsan!!!
Azerbaycan Türklerinin yurdsever aydınları sizin “yezid-hasan-hüseyin” söylencelerinizin, Kerbela  yaslarınızın, aşuralarınızın   islam dinini dağıdan barışmazlıglar sayırlar!
Sen bilimçi, aydın adlansan da, başda molla Allaşükür olmagla dinçilik yayırsan, nedeni de birdir: din sizinçün keçim gaynağıdır. Min bir çetinlikler, igidlerimizin ölüsü üstüünde gurduğumuz Azerbaycan Respublikasını çağdaş, demokratik ilkelerden Orta çağ ağalığına sizintek yöneldenlerin suçundan yurdseverleri televiziyaya buraxmırlar. Az.TV-de 30 degigelik veriliş al, çıxaç danışag, çekişek. Goy EL, ULUS ona senin anlamsız söylencelerinin yerine nelerin öyredilmesinin gerekliyini görsün!
Azerbaycanın çağdaş ulusalçı aydınları Türk ulusuna özünütanıma, özünüdoğrulama öyretmeye çalışırlar. Dinden keçinen, yeni “şeyx nesrulla”larsa islam dini adı altında Türk ulusunu özünü, dilini tanımamağa – “ümmetleşme”ye – asimlyasiyaya sürükleyirler! Bu “ümmetleşme” ise gerçekde barışmaz Arab garşıdurması, Arab yağıçılığıdır!
Molla Allaşükürtek din başçılarının, senintek aydınların suçundan din ana yurdumuz Azerbaycanda da Azerbaycan Türklerini menevi ucalığa yox, barışmaz “yezidliye-hasan-hüseyinliye” yöneldir! Özünü Gafgazın ömürlük ??? şeyxülislamı goydurmuş molla Allaşükür Rusiya İmperiyasının strategi İlmenskinin önerdiyitek, “dili topug vura-vura” televizordan: “Bizim mescidlerde iki mezhebin de adamları namaz gılır” deyir. Gafgazın “baş mollası” da bele söz deyermi?
Acınacaglı olan nedir? Azerbaycan Respublikasını gurdug, ancag senintek işıgsız işıglıların – “akademikler”in, “xalg şairleri”nin, “xalg yazıçıları”nın satgınlığı üzünden, demokratik respublika guruluşunun “ULUS AĞALIĞI, ULUSDAN GELEN AĞALIG, ULUS ÜÇÜN AĞALIG” baş ilkesine bütünlükle uyğunlaşdırammırıg!!! Gelecek soylar gorumuza söyecekler!!!

                                                         YADİGAR TÜRKEL

29.10.2017-ci il

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv