(AZERBAYCAN RESPUBLİKASININ YÜZ İLLİYİNE) AZERBAYCANÇI JURNALISTLER, 22 İYUL ULUSAL BASIN GÜNÜNÜZ GUTLU OLSUN

Bir neçe gün gabag Azerbaycan Respublikasının çağdaş ideologlarından Xalig Bahadırla gardaşı Rövşan Hacıbeylinin “Facebook”larında yurdaşların Azerbaycan Respublikası prezidentinin yandaş, öyücü jurnalistlere ev vermesile bağli ağrı-acı dolu yanıtlarını oxudum. Bizi bizden yaxşı izleyen yağılara bezemek üçün elyeri vermek istemediyimden, elece de Azerbaycanın çağdaş jurnalistlerinin gücünü bildiyimden, özellikle de son 29 ilde satılmamış 2-3 azerbaycançı aydından biri olan Xalig Bahadırın dönmez azerbaycançı baxışlarına güvendiyimden, demokratik guruluşa yaraşmayan bu gereksiz, anlamsız olaya bir az üzden yanaşdım.İyulun 20-de Bibiheybetden, “jurnalistler”e verilen evlerin yanından keçdim, 21-de ise azacıg geciksem de, “Medeniyet” TV-de Aflatun Amaşovun yandaş jurnalistlere “orden-medal” paylama “ünlü” törenini, şölenini gördüm…
Beyler, beyimler, XX1 yüzilin 17-ci ilinde, anayasalı, demokratik dövletde bu neye, kime gerekdir? Siz, ac, yoxsul, dilençi SSRİ-nin totalitar guruluşunu geriye gaytarırsınızmı? Çekilin bu yanlış yoldan. Dövlet jurnaliste niye ev paylamalıdır? Onda bes öyretmenler, doktorlar, AMEA-nın ac-yalavac elmler doktorları, injenerler, sürücüler, süpürgeçiler, evsizlikden evlenemmeyen yaşıllar, başga yurddaşlar ne olsun?! Demokratik politik guruluşda bele elealma olmaz!!!
Dövlet Orta çağdakıtek: “bir gece felekle süfre başında oturarken, mene de bir sümük at, çünki men senin itin olmagdan dem vururam, sene gul olmağım üçün haray salmışam” deyen “jurnaliste” – “ite”, “gul”a, yandaşa, öyücüye ev vermez, bütün yurddaşlarının garşılıglı sayğı, adalet ortamında, daha varlı, özgürce yaşamasına çalışar. Anayasasında eşitlik ilkesi olmayan, yönetiminde yaltaglar at oynadan dövlet antidemokratik olduğundan ğec-tez çöker, dağılar!!!
Çagdaş ireliçi-demokratik dünya daha ireliye, daha yüksek eyitime, daha yüksek kültüre, siz de SSRİ-ye Guzey Koreyaya, Orta çaga – yaltag, gabyalayan jurnalistlere ev vermeye doğru gedirsiniz. Bağışlanmazdır, Abulfez Aliyev! Ne güne goydun oyanmaga başlayan yatırılmış Türk ulusunu!!!
Sosil düzeyim, analitik düşüncem, axlagım kimise aşağılamağa goymasa da, ortada Azerbaycan, Türk ulusu, ulusal çıxarlar olanda, kimse meni doğrunu, düzgünü, bilimseli demekden çekindiremmez!!!
Aflatun Amaşov, 1918-ci ilin fevralından Azerbaycan Respublikasını yeniden gurulmasına çalışan, tanımadıgları, unutdurulmuş, bahadır babalarıtek 1988-ci ilin fevralından başlayarag yoxdan bir bayrag galdırıb gutlu ideal – Azerbaycan Respublikası guran igid yurddaşlar içinde seni görmemişem! Seni hansı böyük ağıl, menevi hagla ulusun bele önemli ideoloji işlerinin başına goyublar? Sen Hasan bey Zardabini ad edib, ulusa gerekli bir yazısını da oxumadığımız “jurnalist”lere “orden-medal” paylayınca, işine bax, “AzTV”lerdeki oxumanış, oxudulmamış, gözel Türk dilinin başına oyun açan, yarıarabca, yarıfarsca “haybasanlar”ı oxud-eyit-gelişdir.
Biryollug anlayın, Azerbaycanın Türk ulusunun dil düşüncesi Leyla Bedirbeyli, Hökume Gurbanova, Barat Şekinskaya, Necibe Melikova, Etaye Aliyeva, Firengiz Şerifova, Fatma Cabbarova, Züleyxa Hacıyeva, Aydın Garadağlı, Ali Zeynalov, İsmayıl Dağıstanlı, Mehdi, Memmedov, Hasan Abluc…, elece de başga ulu babalarımızın, nenelerimizin – güllerin- bülbüllerin, güldilli-bülbüldillilerin dilindeki, danışığındakı gözelliye – türklüye köklenib! Bu gözelliyi pozmag, onu Mirze Celilin dediyi “Danabaş kendi”nin kobud danışığına çevirmek olmaz!!! Anlayın, Türk dilinde Nigar Mirzoyevatek danışanlar Azerbaycan Radiosunda “Xaberler”in sunucusu olmamalı, Az.TV-de veriliş sunmamalıdır!!!
Oxumamışliğınız, bacarıgsızliğiniz, dövletcilikbilmez başınızla Azerbaycan jurnalistikasını batırıbsınız!!! Ölkede ulusal gerek-çıxarlardan yazan birce “Azadlıg” (Türce Özgürlük) gazeti vardı, onu da gapadınız, Türk ulusunun yeniyetmelerine, yaşıllarına yenice demokratik dövlet guruluşu, hügug dövleti, demokratik yollarla ağalığa yetmeyi öyredirdik, universitetlerin programından Politologiya bilimini çıxardınız.
1995-ci ilden sonra bütün toplumsal bilimleri “heyderizm”in ayagları altına atdınız. Disertasiyaların girişine türkcesi – ulusal öncül varken, iki Arab, bir Avropa sözünden guradığınız “ümummilli lider Hayder Aliyevin çıxışlarından, yararlanılmışdır” Rus-ermeni-sovet-mason bolşefaşizminin bilimsel düşüncesizliyini gaytardınız. Ele yazmayanları, ele demeyenleri AMEA-dan atdınız, illerle incidib müdafie etmeye goymadınız, ADALET-ini yox etdiyiniz mehkemelere sürüdünüz.
Bilin, dayanacag müdiri düzeyinde olan, tanınmış Tağı Ahmedovun YAP-ında baş girleyen, Orta çağ düşünceli, seçilmemiş birisı AMEA-nın prezidenti olarsa, ulusun varlıg direklerinden olan AMEA-nı “Etağa söylencelerile yöneterse, o ölkede bilim, texnoloji gelişmez, toplumsal-politik bilimlerse bütünlükle çöker!!!
“Haybasan jurnalistler”  bu “akademik”den (neçe yazıda  1-ci Pyotrdangalma, bilimle bağlılığı olmayan bu EYAN adının ortadan galdırılmasının gerekliyini yazmışam. Baxan kimdir? Sabir demiş: “Bu avamlıgla bele her sözü tefsır ediriz”. Tefsirin türkcesi yozurug-yorurug) sorsunlar: Azerbaycanda biogenetika bilim alanı varmı, varsa hansı düzeydedir?
Azerbaycan Türklerinin XX yüzilde Mehemmed Emin Rasulzade, Üzeyir bey Hacıbeyli, Hacı Zeynalabdin Tağıyevden sonra yetirdiyi en böyük aydını, bahadırı olan Hasan bey Zardabinin adı ile anılan 22 iyul Azerbaycan basını gününün Türk ulusunun tarixindeki böyüklüyünü kiçik işlerinizle kiçiltmeyin!!! Bu günün böyüklüyünü anlamağınız üçün Sabirin 1908-ci ilde, boyük Zardabinin ölümünden bir il sonra yazdığı goşugun son dördlüyünü, ağır Arab sözlü olsa da, kiçik açıglamalarla yazıram, belke bugünkü suçunuzu anladınız:

Ürafa meskeni olan Şirvan
Cühala xabgahidir elan.
Bizi iğfal eden bu nükte haman,
Kendimizden deyil, zemendenmi?

**(Ürefa-aydınlar-oxumşlar-arifler).

(cühela-cahiller-oxumamışlar).

(xabgah-yuxu yeri-yatmışlar yeri, ölkesi-cahiller yeri).

(iğfal-aldadan).

(zemen-güman-ehtimal).

2

Verilişin ardı daha acınacaglı idi. “Gadınkom”un Azerbaycanın gözel XATUNLARINI unutmuş ünlü başçısı Sov.İKPMK-nın “bayrağını” ucaldırdı…

Olkeni çadra basıb, din alverçileri daha çox da gız çocuglarını din adı ile Orta çağ düşüncesine çekir, yeniyetme gızlar okuldan yayındırılır, Molla Allaşükür Azerbaycan Ağalığının onayı ile ölkeni mescidle doldurur, televiziyalarda cadu ile insanların öldürülmesinden danışılır, pirler, ziyaretgahlar göbelektek artmagda…
Bir adam da durub demir, ay axmaglar, cadunuz bele güclüdürse, Ermeni guldurbaşısını öldürün, bizim de, Ermeni ulusunun da canı bu lotulardan gurtulsun! Bir doktoru, bir bilimçini televiziyaya çıxarın, bunun axmaglıg olduğunu anlatsın. ”Gadınkomun  plevat mne na vsyo i na vsex” demiş başçısı (“Dinkom”un başçısı Mübariz Gurbanlı da) da böyük kültürel, öyredici dövlet programları uyğulamag yerine bu geriliklerin üstünü göbbelssayağı örtmeye çalışan “jurnalist”lere “keçici gırmızı bayrağ” vermekde… Bu, Azerbaycan Respublikasını yeniden 1969-cu ilden sonrakı 13 keçici gırmızı bayraglı, ac-yalavac günlere gaytarmagdır. Bunu bizi aravermeden izleyen yağılar da bilir, onlara yaradığına göre arabir sizi sözde destekleyirler de. Beledir Azerbaycanın gerçek durumu!
İller keçecek, Azerbaycan Respublikasının çağdaş ideologlarından Şirnemmed Hüseynova, Cemil Hasanlıya, Yadigar Türkele, Nesiman Yagubluya, Aydın Balayeve, Nesib Nesibzadeye, Xalig Bahadıra, bütün tutuglu yurnalistlere 10 milyondan cox yurddaşımıza 1920-30-cu illerdekitek, XX yüzilin en böyük azerbaycançılarından Üzüyir bey Hacıbeylinin uca adının arxasında gizlenerek, Azerbaycan Respublikasının gurucusu, ulusal ideologu Mehemmed Emin Rasuzadeye indiki “evgapan jurnalistler”tek: “Gözüne girsin, Mehemmedemin Rasulov! Azerbaycanın 10 illiyi gecesinde…200-e geder Türk gızı Azerbaycan himnini oxuyurdu! Hele bu himnin kim terefinden yazıldığını bilsen, bağrın çatlar. Onu Üzeyir Hacıbeyli yazmışdır. O Üzeyir ki, senin çıxardığın mürtece “Azerbaycan“ gazetine müveggeti müdirlik edirdi. O Uzeyir ki, indi çıxışda bulunarag öz teşebbüsü ile Azerbaycanın 10 illiyi himnini yazmış, Türk gızlarına dirijorlug edir. Görürsenmi, vaxtile bel bağlamag istediyiniz adamlar bele size nifret ederek sizden üz çevirmiş ve Şuralar Azerbaycanının medeni guruluşu işlerinde en aktiv iştirak edir” (“Komunist” gazeti, 30 aprel 1930-cu il,   № 96) yazan Esad Tahir kimi “curnalistler” –  Azerbaycanda demokratiyanı gelişmeye goymayanların, özgür basını gapayanların, yurdun var-yatırını yağmalayanların Orta çağda özleritek öyücülerin dediyi “itler”tek anılacaglar!!!

AZERBAYCANIN ULUSALÇI JURNALİSTLERİNİN 22 İYUL, UlUSAL BASIN GÜNÜNÜ GUTLAYIRAM!!!

                                                                  Yadigar Türkel

                                                        felsefe üzre elmler doktoru

22 iyul 2017-ci il

  • Yazının saytlara goyulması bir sıra texnik nedenlerden yubanmışdır.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv